Talententraining

In de provincie Drenthe (Assen) in samenwerking met toen nog de naam STAMM Sport ben ik begonnen om de regiotrainingen voor lichamelijk gehandicapten op het gebied van zwemmen te gaan opzetten. Ik ben gaan kijken bij diverse gehandicapte verenigingen of zij talenten in huis hadden. Uiteindelijk heb ik een groepje van 12 personen bijeengebracht, zij hadden hiermee de kans om ´extra´ te trainen bij mij en wie weet wel naar het niveau te zwemmen wat ik heb behaald. Maar veel belangrijker vindt ik dat ze aan sport doen, wat voor sport maakt niet uit.

Naast dat ik reeds regiotrainster in Drenthe was, zijn de provincie Groningen en Friesland erbij gekomen en heb ik veel scouting gedaan bij verenigingen (toen nog aangesloten bij de Nebas/Nsg) op zoek naar nieuw talent. Per 2012 zijn de talenten ondergebracht bij de KNZB in de regio´s en maak ik als trainer hier geen deel meer van uit.

Inmiddels is er een kleine groep overgebleven met zwemmers met een lichamelijke beperking met de naam ‘de Groninger Paranhas’ waarvan ik de trainster ben, de groep is sinds 2017 aangesloten bij de zwemvereniging ZC Haren, hier is alom integratie tussen gehandicapten en validen.
Lijkt het je leuk om eens langs te komen voor een proeftraining dit kan op dinsdag 19.00-20.00 uur in zwembad Scharlakenhof in Haren, graag even vooraf contact via mail.

Reacties zijn gesloten.